Pianoles nemen?

Pianoles nemen?

april 20, 2021 0 Door allesvoorkleuren

Droom je er ook van om net als Horrowitz, of Wibi Soerjadi de mooiste stukken ten gehore te brengen achter de vleugel? Denk aan de Mondshein Sonate, of de 9e van Beethoven? Ga dan voor het volgen van pianoles Houten. Een professionele pianoleraar zal jou alle fijne kneepjes leren en uiteraard kun je je eigen favoriete nummers inbrengen en deze op eigen wijze leren spellen. Pianoles is leuk en leerzaam!

Wat is de beste leeftijd om met pianoles te beginnen?

Je denkt misschien dat het beter is om op jonge leeftijd piano te leren spelen omdat het brein dan nog in ontwikkeling is. Toch gaat het meer om de motivatie. Je kunt een kind wel op jonge leeftijd op pianoles zetten maar als het niet gemotiveerd is, dan heeft pushen geen zin. Het verplicht 'moeten oefenen' zal voor een kind niet fijn voelen en uiteindelijk nadelig uitpakken en voor een afkeer zorgen. Dus, er is niet echt een ideale leeftijd om piano te leren spelen. Het is belangrijker dat de intrinsieke motivatie ontstaat, want dan gaat het oefenen ook met meer plezier en is er meer kans op succes!

Ook online pianoles mogelijk

Je kunt tegenwoordig trouwens ook online pianoles volgen. Maar dit is voor kinderen niet zo erg geschikt. Want, bij kinderen is het van groot belang dat er iemand mee kijkt, en ze zo nodig ook corrigeert. Met name voor kinderen is dus pianoles Houten op locatie erg geschikt. In veel gevallen is het mogelijk om thuis pianoles te krijgen, de pianoleraar komt dan bij jou thuis. Als je een volwassene bent kun je natuurlijk ook terecht voor een pianoles Houten. Met alle tips van een gedreven pianoleraar heb je het vak binnen no-time onder de knie en speel je straks alle stukken van Beethoven en Liszt zo weg. Indien je meer van andere genres houdt kun je dit uiteraard inbrengen.