Wat is een freelance filmmaker

Wat is een freelance filmmaker

mei 16, 2021 0 Door allesvoorkleuren

Een freelance filmmaker is iemand die op zichzelf werkt als regisseur, cameraman en editor. Na het filmen worden de filmpjes vaak (niet altijd) ge-edit door dezelfde persoon. Een freelance filmmaker neemt altijd zijn eigen apparatuur mee. Het inhuren kan in prijs verschillen, de prijs wordt bepaald door de freelancer zelf. Het budget kan ook verschillen per opdracht, als het een kleine opdracht is kan het een stuk goedkoper zijn dan voor een grote opdracht zoals voor op de televisie. Je kan een freelance filmmaker inhuren per uur, per dag, per week of voor hoelang je zo iemand ook nodig hebt.

Voordelen van een freelance filmmaker

Of het nou een groot of klein project is, je kan altijd een freelance filmmaker inhuren. Ben je zelf heel goed met de camera dan is het meestal niet nodig, maar zo niet en wil je dat het goed gedaan wordt dan is het handig om iemand in te huren. Dit heeft ook grote voordelen, alle technische dingen laat je aan iemand anders over, maar zelf heb je nog wel de regie in handen. Voordat je aan de slag gaat wordt er met je besproken wat je wensen zijn en hoe de filmmaker aan de slag gaat.

Waarvoor kun je ze inhuren

Je kunt ze voor een aantal dingen inhuren, kijk wel dat degene die jij wilt inhuren ook bied waarvoor je hun nodig hebt. De ene freelancer biedt meer dan de andere. Een paar dingen waarvoor je ze kunt inhuren zijn:

  • Het laten maken van een bedrijfsfilm
  • Productie video
  • Promotie video
  • Een aftermovie
  • Interview laten opnemen
  • marketing video

Naast deze dingen zijn er nog veel meer andere dingen die ze kunnen bieden. Sommige freelancers kunnen je ook helpen met het fotograferen van objecten. Als het te maken heeft met film of fotografie dan is de kan groot dat bijna alle freelance filmmakers je met allebei kunnen helpen.